Welkom op de website van de  Stichting Algemene Hulpdienst Roosendaal

RSIN nr.: 9720832  

KvK nr.: 41103017

Bank: NL88INGB0000743881VRIJWILLIGERS

zijn hard nodig!

HELP ONS HELPEN


Zoekt u vrijwilligerswerk?

Wij zijn een organisatie met ongeveer 70 vrijwilligers. Een goed contact met de vrijwilligers vinden wij belangrijk en ook dat u met plezier een ander helpt.

Wat kunt en wat wilt u doen bij de SAHR?

Wilt u zich aanmelden als vrijwilliger, omdat u graag iets voor een ander doet, dan bent u van harte welkom. U kunt zelf bepalen wanneer en wat u wilt doen en hoeveel tijd u hieraan wilt besteden. Dit kunt u aan ons opgeven bij een eerste informatief gesprek en dan wordt hier natuurlijk rekening mee gehouden.

U kunt aangeven welke werkzaamheden u zou willen en kunnen doen.


Centralist
De hulpvragen komen telefonisch binnen waarna de centralisten ervoor zorgen dat de mensen geholpen kunnen worden. Zij geven de hulpvraag door aan de coördinator van een van de werkgroepen en zij regelen vervoer. Iedere centralist werkt 1,5 uur op een ochtend naar keuze. Het vraagt inlevingsvermogen als mensen om hulp vragen.

Rijder
Iemand begeleiden naar een ziekenhuis, dokter, winkel, etc. en weer naar huis.

Tuinier of klusser
Vooral in het voorjaar en najaar zijn veel aanvragen voor licht werk in de tuin, zoals onkruid wieden, licht snoeiwerk, bladeren vegen etc.
Ook hebben ouderen moeite met kleine reparaties zoals een lekkende kraan, tv instellen of een lamp repareren.

Sociale steun
Steeds meer mensen vereenzamen en hebben behoefte aan een praatje, samen wandelen of een boodschap doen. Wij zoeken een geschikte vrijwilliger voor hen waarmee ze afspraken kunnen maken voor een bezoekje. De coördinator is uw aanspreekpunt.


Bent u enthousiast geworden en wilt u een handje toesteken:
bel, kom langs of stuur een mail (contact).